Examens bij Schaakvereniging Vredeburg - april 2012

Bij schaakvereniging Vredeburg wordt het edele schaakspel niet alleen in competitieverband bedreven. Ook wordt, onder leiding van jeugdcoördinator Dick Aafjes, ieder jaar een opleidingsprogramma voor de schaakjeugd aangeboden. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van de stappenmethode van Koninklijke Nederlandse Schaakbond. Afgelopen seizoen werden de lessen, op kundige en plezierige wijze, gegeven door Dick Aafjes (stap 1), Bert Hollander (stap 2), Hidde Ebels (stap 3) en Jos Admiraal (stap 5+).

Schaakles klinkt misschien een beetje saai, maar kinderen die van spelletjes en puzzeltjes houden vinden het hartstikke leuk. En dan op een zaterdagmiddag in april komt er een heuse examinator van de Schaakbond naar Limmen om de examens af te nemen. Een spannende aangelegenheid, omdat de meeste kinderen nog niet vaak een examen gedaan hebben. Maar, dankzij de goede voorbereidingen, ging het dit jaar in alle gevallen helemaal goed. Alle twaalf deelnemers aan de examens voor stap 1, 2 en 3 kregen het diploma uitgereikt.

De cursisten voor het uiterst moeilijke stap 5+ doen er trouwens twee jaar over: zij doen volgend jaar examen.

Voor stap 1 slaagden David Bakker, Dave Droog, Michael Droog, Tijmen Min, Christiaan Voorwalt en Bas van Vliet. Het felbegeerde stap 2-diploma was er voor Joost van Vliet, Mans Perez en Jort Houben. Het pittige stap 3-examen was geen onoverkomelijk probleem voor Bram Brantjes, Bas Wempe en Thomas van der Wijk. Na de zomer begint er weer een nieuw seizoen van schaaklessen. Inschrijven daarvoor kan via de website van sv Vredeburg.