Examens 2013

Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van SV Vredeburg.

De schaakopleiding waaraan uw kind heeft deelgenomen nadert haar voltooiing. Ter afsluiting van de cursussen worden ook dit jaar weer examens afgenomen, en wel op zaterdag 20 april a.s. in Vredeburg, waar onze vereniging haar speelruimte heeft.
Op die dag wordt onze schaakjeugd verzocht om 15.50 uur aanwezig te zijn, zodat het examen dat wordt afgenomen door de Noordhollandse Schaakbond precies om 16.00 uur kan beginnen. De kosten van het examen zijn € 1,50 en dienen op de examendag door de kinderen te worden meegebracht.

Wij verzoeken de ouders/verzorgers om medewerking ten aanzien van de volgende punten:

- Probeer de nervositeit van uw kind terug te dringen door op de dag van het examen een ontspannen sfeer te scheppen.
- Wanneer het gesprek op het examen komt geef slechts één goede raad: de opgaven GOED lezen.
- Toon uw interesse door uw aanwezigheid. Vanaf 16.30 uur bent u van harte welkom in Vredeburg
- Maak van het behalen van het diploma geen halszaak. Zonder diploma kan het schaken ook een plezierige sport zijn.
- Vergeet niet om schrijfgerei mee te geven, bij voorkeur potlood en gum.

Het bestuur wenst uw kind veel succes!!

Dick Aafjes
4-11-2013

Massakamp Vredeburg tegen Oppositie

Afgelopen vrijdag 7 mei streden 11 jeugdleden van Vredeburg tegen 9 jeugdleden van schaakclub Oppositie uit Heiloo.

Voor de puntentelling heb ik eerlijkheidshalve de resultaten van Silke en René niet meegeteld. Uiteindelijk kwam de uitslag na 3 ronden op een nipte overwinning voor Oppositie, nl: 14-15. Daarbij moet wel worden aangemerkt dat voor Bas, Thomas en Bram geen tegenstanders van stap 1 waren en dat die dus ver boven hun niveau moesten aantreden tegen de stap 2ers uit Heiloo. En dat deden ze uitstekend. Ook de rest van Vredeburg heeft goede resultaten gehaald, met name Luuk, die alle partijen wist te winnen.

De tweede ronde was onze beste ronde, met winst van Bas, Luuk, Kevin, Patrick en Sewintz en remises van Bram en oud-speler Pelle, die voor de nodige versterking zorgde.

In de derde ronde kwam Oppositie sterk terug, maar dankzij overwinningen van Thomas, Luuk, Kevin en René en remise van Jari sleepten wij ook onze puntjes mee.

In de korte pauze had Oppositie voor drinken gezorgd en na afloop was er ook nog chips. Het was een geslaagde avond en volgend jaar gaan we het zeker overdoen, maar dan in Heiloo.

Dick Aafjes