Schaaklessen SV Vredeburg 2017-2018

Alle informatie over de opleidingen volgens de Stappenmethode van onze schaakvereniging vind u hieronder.

Inschrijfformulier

Door de gegevens hieronder in te vullen, kunnen nieuwe kandidaten zich opgeven voor de lessen. Gelieve alle velden in te vullen.

jongen meisje

(straat + huisnummer, evt. woonplaats)

- -

Programma schaaklessen seizoen 2015-2016

Hieronder staat het programma van de lessen zoals deze op vrijdagavond gegeven werden, aanvang 19:30.
Zodra de agenda voor 2017/2018 gemaakt is, zal deze hier verschijnen.

Schema Stap 4 (niet-actueel)

Verdere informatie over de opleidingen is te verkrijgen bij
D. Aafjes, Enterij 25, tel: 072-5054239
E-mail: Jeugdopleidingen@sv-vredeburg.nl

Schaakopleidingen

SV Vredeburg geeft schaaklessen gebaseerd op de Stappenmethode. De leeftijd voor het diploma stap 1 is gesteld op ongeveer 8 jaar. Lezen en schrijven zijn de enige voorwaarden, maar we kunnen altijd kijken wat mogelijk is.
Kosten voor de opleiding (plusminus 18 lessen incl. werkboek): 36 euro.

Stap 1, 2017, Sint Maarten

Kandidaten die bij SV Vredeburg reeds geslaagd zijn voor stap 1, 2, 3 en 4, behoeven zich niet opnieuw aan te melden. Zij krijgen automatisch bericht wanneer zij op de lessen verwacht worden.

Schoolschaken

Daarnaast is SV Vredeburg ook actief op de Limmer basisscholen om de beginselen van het schaken vol enthousiasme aan te leren na de reguliere lessen. Tijdens het schooljaar 2013/2014 gebeurde dit bijvoorbeeld op de Pax Christischool. Het jaar erna was het ook de Sint Maartenschool een groot succes en sinds 2015 vullen we met veel plezier de vrijdagmiddag op basisschool de Kerkuil in.

Niet alleen Stap 1 wordt aangeleerd, wie verdere uitdaging kan gebruiken gaat gewoon verder met Stap 2! Hiernaast de klassenfoto van dit seizoen, hieronder een impressie tijdens een les:

De lichting uit 2016 was minstens zo fanatiek:

Op 10 oktober 2014 kon ook de Sint Maartenschool kennismaken met het schaakspel. In twee groepen werd een vijftigtal kinderen uit groep 5 t/m 8 in het kort de basis bijgebracht, waarna zij met spelletjes en partijen elkaar konden testen. Wat de club betreft een groot succes! Enkele foto's van de middag - met dank aan Jos - zijn hier te vinden:

Tenslotte nog enkele foto's van de opleiding in Vredeburg zelf van de afgelopen jaren:

Stap 1, 2015, Sint Maarten
Stap 1, 2014, Pax Christi