Examens bij Schaakvereniging Vredeburg - april 2011

Ieder jaar organiseert sv Vredeburg schaakopleidingen voor de jeugd. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het zogenaamde stappenplan van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond. Dankzij de inspanningen van de trainers Dick Aafjes, Bert Hollander, Robert Termes en Jos Admiraal was een groep van 19 jonge schakers voldoende geprepareerd om mee te doen aan het examen. Van hen wisten op zaterdag 16 april uiteindelijk 15 deelnemers het felbegeerde diploma te bemachtigen.

Voor het stap 1-examen slaagden alle deelnemers. Joost van Vliet, Mans Perez, Matthijs Dekker, Valentijn Komin en Jort Houben waren trots op hun eerste schaakdiploma.

Voor stap 2 was de score ook honderd procent. Bas Wempe, Thomas van der Wijk en Bram Brantjes behaalden het diploma.

In stap 3 waren er dit jaar geen examenkandidaten.

Voor het moeilijke stap 4-examen gingen vier kandidaten op, van wie Kevin Hes en Patrick Wempe erin slaagden het diploma te behalen.

Aan het stap 5-examen deden zeven jonge schakers mee. Van deze talentvolle lichting spelers, die ook in de competitie al heel goed scoren en regelmatig volwassenen verslaan, wisten Remi Aafjes, Allard de Vries, Hidde Ebels, Bert en Sandra Hollander het diploma te behalen.

Degenen die nu net niet voldoende schaakdiagrammen wisten op te lossen om het diploma te behalen, zullen na het verwerken van de teleurstelling en wat gerichte oefeningen, bij een volgende gelegenheid vast succesvol zijn. In oktober begint weer een nieuwe ronde van opleidingen. Via de krant en de scholen zal daarover gecommuniceerd worden.