Kies een jaar:

29 mei 2015:   Thomas Broek schaakt simultaan tegen Vredeburg

Na het succes van vorig jaar kreeg Vredeburg de toezegging van regionale topper Thomas Broek om ook een simultaan te geven. Meer dan 25 leden van Vredeburg gingen op die uitnodiging in en het werd een prachtige afsluiting van het seizoen. Uiteindelijk won de simultaangever zeer ruim. Hieronder staan achtereenvolgens het verslag van Harold, foto's van Marlies en de uitslagen per bord. Leden die een mooie partij hebben gespeeld worden bij deze opgeroepen die op te sturen!

Alleen Borst beter dan Broek

Op vrijdag 29 mei sloten de schakers van SV Vredeburg het seizoen 2014-2015 af met een simultaanséance door Thomas Broek, de sterkste speler uit de regio en oud-lid van Vredeburg.
Maar liefst 27 tegenstanders waren er voor Thomas Broek die overigens zeer genereus zijn vergoeding doneerde aan de Reddingsmaatschappij uit Egmond aan Zee. De spelers van Vredeburg zaten aan de buitenkant van de tafelopstelling en hanteerden de zwarte stukken. In de binnenring snelde Broek in hoog tempo langs de borden om de zetten van zijn tegenstanders onmiddellijk te beantwoorden. Conform verwachting was Broek voor de meeste tegenstanders veel te sterk. Jaap Limmen en Jan Brantjes waren, na een rondje of vijftien, de eersten die het hoofd moesten buigen, langzaam gevolgd door veel anderen, waarbij kan worden aangetekend dat sommigen er een onderlinge strijd van maakten om het zo lang mogelijk vol te houden. Ook de jarige Gertjan Hafkamp (60) kreeg geen cadeautje van Broek. Bob Stolp, de zilveren medaillewinnaar van SV Vredeburg, doorbrak de teneur door Broek, op solide wijze, op remise te houden. Ook jeugdkampioen Hidde Ebels, clubkampioen Bert Hollander en de sterke Tars Wanders scoorden - zeer knap - een half punt tegen de regionale topper. In het geval van Wanders was er sprake van een zogenaamde ‘plus-remise’: Wanders beschikte over een loper meer, maar dat verschil was net niet doorslaggevend. Het klapstuk van de geslaagde avond werd verzorgd door de 81-jarige Jan Borst die als enige speler van Vredeburg wist te winnen van Broek. De nestor ruilde op voordelige wijze een toren en een stuk tegen de witte dame en bouwde het verschil zorgvuldig uit naar een winnende mataanval. Na de opgave van Broek oogstte Borst een verdiend applaus. Deze ene nederlaag deed natuurlijk niet af aan de fenomenale prestatie van Thomas Broek die met 22 overwinningen, vier remises en dat ene nulletje op 24 uit 27 finishte. Een simultaanscore van bijna 89 procent kan als zeer goed worden beschouwd. Ook de spelers van SV Vredeburg kijken terug op een geslaagde afsluiting van het seizoen. Zij treffen elkaar medio september weer.
Harold Ebels

Foto's van de Simultaan

Een leuke impressie van foto's van de avond, met dank aan Marlies.
(Klik de foto aan om deze te vergroten. Met de pijltjestoetsen en knoppen aan de rand van de foto is het mogelijk om door de foto's te bladeren. Of klik op de knop "speel diashow" voor een voorstelling - die loopt wel door naar de foto's van 2014.)


Uitslagen per bord

bordwitzwartuitslag
1Thomas Broek-Bert Hollander½-½
2Thomas Broek-Bob Stolp½-½
3Thomas Broek-Barry Blekemolen1 - 0
4Thomas Broek-Jos Admiraal1 - 0
5Thomas Broek-Hidde Ebels½-½
6Thomas Broek-Harold Ebels1 - 0
7Thomas Broek-Sandra Hollander1 - 0
8Thomas Broek-Jan Borst0 - 1
9Thomas Broek-Dirk Aafjes1 - 0
10Thomas Broek-Gert-Jan Hafkamp1 - 0
11Thomas Broek-Remi Aafjes1 - 0
12Thomas Broek-Jaap Limmen1 - 0
13Thomas Broek-Marlies Sturk1 - 0
14Thomas Broek-Hans de Goede1 - 0
15Thomas Broek-Tars Wanders½-½
16Thomas Broek-Jeroen van Vliet1 - 0
17Thomas Broek-Marc Voorwalt1 - 0
18Thomas Broek-Harry Levering1 - 0
19Thomas Broek-Ed van Duin1 - 0
20Thomas Broek-Nico Pepping1 - 0
21Thomas Broek-Gijs Pouw1 - 0
22Thomas Broek-Bert van Diermen1 - 0
23Thomas Broek-Chiel Pepping1 - 0
24Thomas Broek-Jan Brantjes1 - 0
25Thomas Broek-Jort Houben1 - 0
26Thomas Broek-Adri Beentjes1 - 0
27Thomas Broek-Marcel Wester1 - 0
Eindstand:   24 - 3