Hoe lever je jouw partij aan?


Het is voor ons het eenvoudigst om een partij digitaal in het pgn-formaat te verwerken. Dit kun je maken met behulp van verschillende apps, Word, of met het gratis programma ChessPad.

Een gemakkelijke handleiding over hoe je je partij kunt aanleveren vind je hier.

ChessPad kun je ook gebruiken om partijen na te spelen, Chesspad toont hierbij ook bijgeleverd commentaar.

Kom je er niet uit? Stuur dan je partij als Word-bestand, maar controleer dan de zetten 3 keer voordat je de partij instuurt.

Partijen

Vanaf deze pagina kun je partijen naspelen van Vredeburgers die trots zijn op hun prestatie. Maar het werkt alleen als flash ondersteund wordt op de computer. Je kunt het verloop van de partij zet voor zet volgen in een diagram. De zetten en het commentaar vind je rechts. Onder het diagram vind je de besturing, maar je kunt ook rechts op een zet klikken om snel naar een bepaalde stelling te gaan.

Het is zelfs mogelijk om de stukken in het diagram zelf te verplaatsen om te kijken hoe de stelling eruit komt te zien als niet de aangegeven zet wordt uitgevoerd, maar een andere. Zo kun je zelf een andere variant bekijken. Zodra je daarna weer op een zet klikt of op de knop voor de volgende zet, kom je terug in de partij.

De partijen zijn van commentaar voorzien. Als er geen andere commentator wordt genoemd, is het Fritz die verantwoordelijk is voor de opmerkingen en de varianten. De varianten kun je rechts van het diagram herkennen aan de andere kleur. Als je zo'n variant in het rechter scherm aanklikt, dan wordt die ook in het diagram getoond.

Verder kun je hier partijen van een paar grote toernooien downloaden. Het zijn gezipte pgn bestanden die op elke computer zijn na te spelen, bijvoorbeeld met het gratis programma ChessBase Light 2009


Je eigen partij op deze site?Als je in een partij de sterren van de hemel hebt gespeeld, een prachtige combinatie hebt uitgevoerd, volgens het boekje een fout van een tegenstander hebt afgestraft, een gevaarlijke aanval hebt verijdeld, kortom een partij waar je trots op bent en die je graag aan anderen wilt laten zien, dan is hier je kans.


Net zo belangrijk als de zetten, is het commentaar bij de partij.
En nee, het hoeft niet veel werk te zijn. Probeer maar eens uit! De site leeft door input van haar leden.
Tot dusver heeft nog slechts een beperkt aantal Vredeburgers het aangedurfd om hun partij te publiceren:

Hidde Ebels
Barry Blekemolen
Marc Voorwalt
Jan Levering
Bert Hollander
Harold Ebels
Bob Stolp
Ed Stolp
Koen Kramer
Jan de Graaf
Cees Dinkla
Jos Admiraal


Partij verzamelingen

Gezipte downloads
Alle op het internet te vinden partijen die gespeeld zijn op de Hoogovens/Corus/Tata toernooien in Beverwijk/Wijk aan Zee. (2,5 Mb) Het zijn er 11.900, vanaf 1938 tot en met 2013: Wijk aan Zee

Alle 1530 partijen die op de 27 toernooien van Linares zijn gespeeld. (470 Kb) Hier en daar voorzien van commentaar: Linares