de Limmer schaakvereniging

Opleidingen voor de jeugd

Samen aan het grote bord! (2021-22)
Samen aan het grote bord!

Na de herfstvakantie beginnen de jaarlijkse opleidingen op de Limmer basisscholen weer. Dit vindt plaats op vrijdagmiddag. SV Vredeburg geeft, met docenten met jarenlange ervaring, schaaklessen gebaseerd op de Stappenmethode. Lezen en schrijven zijn de enige voorwaarden, maar we kunnen altijd kijken wat mogelijk is. Per seizoen wordt in een tijdsbestek van circa 20 lessen een "stap" doorgewerkt.

Nieuws:
Het is inmiddels meivakantie en daarmee zijn de schaaklessen voorbij. De kinderen hebben met veel gezelligheid weer een hoop geleerd, op bijgevoegde foto's in te sfeer te proeven. Ook te zien is sterke schaker Tars als "invaller".

Schoollessen, Kerkuil 2021-22
Vrijdag 8 april en het schoolschaakseizoen loopt na een succesvolle reeks weer bijna op het einde aan. Op de klassenfoto een trotse docent Jos met de grote groep, bovendien met meer meisjes dan voorgaande jaren. Helaas kon Bert niet aanwezig zijn bij de foto, maar was er wel bij alle andere lessen.

Schoollessen, Kerkuil 2021-22
Het seizoen begon zoals elk jaar rond begin november, als Jos Admiraal en Bert van Diermen hun schaakles geven aan de enthousiaste kinderen van basisschool de Kerkuil. Hiernaast en hieronder foto's van de grote club aanwezigen.

Als u met de jeugdafdeling in contact wilt komen, kunt u altijd vrijblijvend een mail sturen. Hieronder een (aanklikbare) fotocollage, die een sfeerimpressie geven van de lessen in de afgelopen jaren.